Le CHBS
Suivez-nous sur Facebook : https://www.facebook.com/CHBScoutisme/
  • Zomer bij de CHBS Vanaf 1 juli 2019 en tot een nader te bepalen datum, zal het CHBS enkel op afspraak toegankelijk zijn (gelieve te mailen naar info(at)chbs.be). Prettige zomer !
volgend...

Het CHBS is in de eerste plaats een documentatiecentrum over de geschiedenis van de scouts- en gidsenbeweging.

De archieven, documenten en objecten die in het BHCS worden bewaard, hebben betrekking op alle Belgische gidsen- en scoutsfederaties (FOS Open Scouting, Les Scouts (ex-FSC), GCB (Guides Catholiques de Belgique), SGP (Les Scoutes et Guides Pluralistes), Scouts en Gidsen Vlaanderen (ex-VVKSM), inclusief de organisaties die niet erkend zijn door de wereldwijde instanties voor scouting (zoals ‘les Scouts d’ Europe’).

Het doel van het CHBS bestaat erin een beter begrip van de geschiedenis en de evolutie van de scouts en gidsen te bevorderen door gebruik te maken van zijn rijkdommen in allerlei werken (artikels, wetenschappelijk en/of historisch onderzoek enz.), publicaties en tijdens tentoonstellingen.

Hoewel het centrum goede relaties onderhoudt met de Belgische scouts- en gidsenbewegingen (zowel actieve leden als oud-leden) en graag samenwerkt met hen in het kader van projecten die betrekking hebben op hun geschiedenis, blijft het CHBS onafhankelijk van deze scouts en gidsen en voert het zijn eigen historische onderzoeken in alle objectiviteit en op een uiterst nauwkeurige wetenschappelijke manier uit.

<!–Om dat te bereiken is het centrum het hele jaar door open op woensdag van 15u. tot 20u. Daarnaast kan je ook op afspraak een bezoek brengen aan het CHBS.–>

De Cahiers van het CHBS

De Cahiers van het CHBS